A vak lány története


Nem minden jótett eredménye olyan gyümölcs, amelyre az ember vágyik, de aki szívében nemes marad azután is, az előbb-utóbb üdvözül.  Ez a tanmese a tettek gyümölcseiről szól. Az igaz áldozatról, és a hamis ígéretekről, amelyet a vágyak és félelmek hívnak életre bennünk. Döntsd el magad, hogy mi a helyes az erkölcs útján, és mi nem.

 
Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt. Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét. A fiú mindig vele volt. Mondta egyszer a barátjának:
- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül.
 
Egy napon valaki ajándékozott neki egy szempárt. Amikor levették szeméről a kötést, láthatta az egész világot, beleértve a barátját is. A fiú megkérdezte:
- Most, hogy látod a világot, hozzám jössz feleségül?
 
A leány a fiúra nézett, és látta, hogy vak. A lehunyt szemhéjak látványa szinte sokkolta. Erre nem számított. Az a gondolat, hogy az élete hátralévő részében ezt kell nézze, arra a döntésre vezette, hogy visszautasítsa a fiút.
 
A fiú csendesen könnyezett, majd pár nap múlva írt néhány sort: "Vigyázz jól a szemeidre, mert mielőtt a Tied lettek, előtte az enyémek voltak."

Valahogy így működik az emberi agy, amikor megváltozik a helyzetünk.
Csak kevesen emlékeznek arra, milyen volt az életük azelőtt és ki az, aki mindig mellettük volt a nehéz időkben.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse